Go to Top

L’esclavitud. Les ordes mercedàries.

 

El benefici més gran dels pirates i corsaris era esclavitzar a les seves víctimes i demanar un rescat per elles.

Si el desgraciat era pobre, llavors era venut com a esclau i sotmès als més durs treballs fins a morir.

Es calcula que en els últims 500 anys més d’un milió d’habitants dels països riberencs de la Mediterrània van ser capturats pels pirates i corsaris i sotmesos a l’esclavitud.

Explicarem a nens i joves les ordes mercedàries, gent piadosa que demanava almoina a fi de poder pagar els rescats exigits pels pirates per alliberar els captius. Algunes vegades, eren els mateixos monjos els que es lliuraven als pirates a canvi de la llibertat d’un pres.

En un altre lloc, explicarem als nens que l’esclavitud era molt freqüent a l’Àfrica en aquells temps, raó per la qual gairebé un altre milió d’originaris d’aquell continent van ser venuts a Amèrica per treballar esclavitzats en les penoses feines del camp.

Quan semblava que aquest fenomen ja estava eradicat, la globalització ha provocat que molts desfavorits acceptin avui en dia treballar en condicions precàries d’explotació.

Esperem que amb tot això els nens aprenguin a valorar per igual a tots els Humans i comprenguin que tots tenim dret a un salari i a unes condicions de treball dignes, a canvi del nostre esforç i dedicació.