Go to Top

El Museu Marítim de Barcelona. La galera de Joan d’Àustria.

 

El Museu Marítim de Barcelona acull una gran meravella: la reproducció a mida real de la galera La Reial, que Joan d’Àustria va comandar durant la batalla de Lepant.

És un vaixell impressionant i de valor incalculable. Avui no es podria fer, ja que s’ha oblidat l’art de construir aquests vaixells de fusta. Va ser una de les naus més ràpides que mai van conquerir els mars abans de l’arribada dels vaixells a motor.

Allà pots veure-la, poderosa, pintada de vermell i amb la popa adornada per escultures recobertes d’or.

Si puges a bord, podràs veure els bancs en què s’amuntegaven 270 remers, que amb el seu esforç propulsaven la nau. A bord, anaven 400 soldats que van lliurar la gran batalla contra la galera turca Sultana, del gran Ali Pachá.

Demanarem al Museu Marítim de Barcelona que ens cedeixi tota la informació disponible sobre La Reial i la gran batalla de Lepant, perquè els nens i joves coneguin les gestes del gegantesc vaixell.

També ha d’obrir les portes perquè els nens i joves de tots els llocs puguin venir a visitar-la, pujar a bord i admirar-la, i que en un centre de recreació annex coneguin tot el relatiu a les galeres i la navegació a rem i vela de la Mediterrània, des de la més remota antiguitat.

La Fundació Aurora farà una crida a tots els professionals del mar, marins i pescadors, i a tots els aficionats, perquè transmetin als nens i joves les virtuts que sempre han caracteritzat a la gent del mar.